4 ting du ikke visste du kan lage i en riskoker

En riskoker er et praktisk kjøkkenredskap som de fleste bruker til å lage ris. Men faktisk kan den brukes til mye mer enn det. Her gjennomgår vi fire forskjellige retter du kan lage i en riskoker, som kanskje kan inspirere deg til å få enda mer ut av riskokeren din. Hvis du ennå ikke har en riskoker, finner du den her hos ONYX Cookware.  

1. Risgrøt i riskokeren  

En riskoker er ypperlig til å lage risgrøt, fordi den sørger for jevn varme og sparer deg for den konstante røringen som vanligvis kreves ved tradisjonell grøt på komfyren.  

Alt du trenger å gjøre er å tilsette ris og melk i riskokeren, stille den inn, og så tar den seg av resten. En ekstra bonus er at du slipper å bekymre deg for at grøten brenner seg fast i bunnen, noe som ofte kan skje når du lager den på komfyren. Når grøten er ferdig, kan du til og med la den bli i riskokeren, som holder den varm til du er klar til å servere.  

Tips: Hvis du foretrekker en tynnere eller tykkere konsistens, kan du enkelt justere mengden melk du tilsetter. Og hvis du vil gjøre det ekstra deilig, kan du tilsette litt vanilje eller kanel under tilberedningen.  

2. Babymat i riskokeren  

Å lage babymat i en riskoker er både enkelt og skånsomt. Riskokeren er flott til å dampe grønnsaker og frukt, noe som gjør den til en ideell måte å tilberede babymat på, da damping bevarer mange av de viktige næringsstoffene. Du kan for eksempel dampe gulrøtter, poteter eller epler, og når de er møre, kan de enkelt moses til en myk konsistens som er perfekt for små barn.  

Fordelen med å bruke en riskoker til babymat er at du kan tilberede flere porsjoner på én gang, og samtidig er det en veldig enkel metode som ikke krever mye oppmerksomhet.  

Tips: Prøv å kombinere forskjellige grønnsaker og frukter for å variere smaken og sørge for at barnet ditt får et bredt spekter av næringsstoffer.  

3. Suppe i riskokeren  

En riskoker kan også brukes til å lage supper. Den sørger for jevn tilberedning, og du slipper å holde øye med varmen. Du kan for eksempel lage en grønnsakssuppe ved å tilsette hakkede grønnsaker, buljong og krydder. Når suppen er ferdig, holder riskokeren den varm til du er klar til å servere.  

Det er en enkel og tidsbesparende måte å lage middag på, spesielt hvis du ønsker noe som kan ta vare på seg selv på kjøkkenet mens du gjør andre ting.  

Tips: Prøv en enkel potet- og purresuppe eller en klassisk tomatsuppe. Begge er enkle å lage i riskokeren og kan enkelt tilpasses i smak med forskjellige krydder. 

 

4. Havregrøt i riskokeren  

Havregrøt er en klassisk frokost, og med en riskoker kan du enkelt lage den uten å måtte røre i gryten. Det er spesielt praktisk hvis du vil lage en større porsjon til hele familien, eller hvis du foretrekker å lage grøten om kvelden slik at den er klar til neste morgen. Du trenger bare å tilsette havregryn, vann eller melk, og la riskokeren gjøre jobben.  

Fordelen med å lage havregrøt i riskokeren er at den holder grøten varm, slik at du kan ta deg god tid til å spise eller servere det i løpet av morgenen.  

Tips: Tilsett gjerne litt frisk frukt, nøtter eller honning for å variere smaken og gjøre frokosten litt mer spennende.  

Få mer ut av din riskoker  

Som du ser, er en riskoker mye mer allsidig enn man kanskje skulle tro. I tillegg til å lage perfekt ris kan du også enkelt tilberede både risgrøt, babymat, supper og havregrøt – alt med minimal innsats. Det er en enkel måte å få mer ut av kjøkkenutstyret ditt på og gjøre hverdagen litt enklere.  

Så hvorfor ikke prøve noe nytt neste gang du bruker riskokeren din? Du finner riskokeren her.  

Produkter brukt i denne artikkelen

Les mer
RISKOKER SETT

ONYX COOKWARE™ RISKOKER SETT

899 kr 1.198 kr
Spar 24%
Les mer
Les mer