Engelsk biff
Ingredienser
- 4 biffer
- 3 sjalottløk
- 1 ss honning
- 1 tbsp. balsamico
- 2 dl. melk (for kyllingkraft)
- 3 dl. potetvann
- 1 terning storfebuljong
- Sukkerkulør
- 600 gr. poteter
- 3–4 stk. Syltet gresskar
- Maismel
- Smør
- Salt
- Pepper
- 1 sitron
- Syltet gresskar som tilbehør
Oppskrift
- Vask eller skrell potetene og kok dem i en kjele med vann og salt. Avhengig av størrelsen på potetene, bør de koke i 10–20 min. Stikk i dem med en gaffel: De er ferdige når de kjennes møre og faller av gaffelen. Hell vannet fra potetene i en beholder – den bruker vi til sausen.
- Kutt løkene i skiver. Stek dem med litt smør i en panne over middels varme. De må ha litt tid før de får farge og blir deilige og myke – så sett dem på fra begynnelsen. Krydre med en spiseskje balsamico og en spiseskje honning.
- I mellomtiden krydrer du biffene med salt og pepper og steker dem i smør i en panne til de blir slik du liker dem best. Husk å ikke rengjøre pannen! La biffene hvile udekket på en tallerken
- Nå heller du melk og potetvann i pannen sammen med en buljongterning, og la det koke under omrøring på svak varme. Rør ut litt maismel med vann i en kopp, og hell blandingen på pannen litt etter litt – til sausen har den konsistensen du liker best. Tilsett sukkerkulør i sausen, til den blir så brun som du husker den fra du var liten. Krydre med salt og pepper, litt honning og eventuelt litt saft fra en sitron.
- Stek de kokte potetene på pannen sammen med en spiseskje smør, og krydre med salt og pepper.
- Server biffen med stekte poteter, toppet med myk løk og eventuelt litt grønt hvis du har det på lager, samt saus og syltede gresskar som tilbehør.
- God appetitt!
Skrevet av: Onyx Cookware