Inspirasjon - Engelsk biff

Engelsk biff

Ingredienser

  • 4 biffer
  • 3 sjalottløk
  • 1 ss honning
  • 1 tbsp. balsamico
  • 2 dl. melk (for kyllingkraft)
  • 3 dl. potetvann
  • 1 terning storfebuljong
  • Sukkerkulør
  • 600 gr. poteter
  • 3–4 stk. Syltet gresskar
  • Maismel
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1 sitron
  • Syltet gresskar som tilbehør

Oppskrift

  1. Vask eller skrell potetene og kok dem i en kjele med vann og salt. Avhengig av størrelsen på potetene, bør de koke i 10–20 min. Stikk i dem med en gaffel: De er ferdige når de kjennes møre og faller av gaffelen. Hell vannet fra potetene i en beholder – den bruker vi til sausen.
  2. Kutt løkene i skiver. Stek dem med litt smør i en panne over middels varme. De må ha litt tid før de får farge og blir deilige og myke – så sett dem på fra begynnelsen. Krydre med en spiseskje balsamico og en spiseskje honning.
  3. I mellomtiden krydrer du biffene med salt og pepper og steker dem i smør i en panne til de blir slik du liker dem best. Husk å ikke rengjøre pannen! La biffene hvile udekket på en tallerken
  4. Nå heller du melk og potetvann i pannen sammen med en buljongterning, og la det koke under omrøring på svak varme. Rør ut litt maismel med vann i en kopp, og hell blandingen på pannen litt etter litt – til sausen har den konsistensen du liker best. Tilsett sukkerkulør i sausen, til den blir så brun som du husker den fra du var liten. Krydre med salt og pepper, litt honning og eventuelt litt saft fra en sitron.
  5. Stek de kokte potetene på pannen sammen med en spiseskje smør, og krydre med salt og pepper.
  6. Server biffen med stekte poteter, toppet med myk løk og eventuelt litt grønt hvis du har det på lager, samt saus og syltede gresskar som tilbehør.
  7. God appetitt!

Skrevet av: Onyx Cookware