DEN PERFEKTE STEKTE BIFFEN

SLIK TILBEREDER DU PERFEKT BIFF MED EN ONYX COOKWARE-STEKEPANNE!

Tallerkenen ligger foran deg, og du skjærer opp biffen som er perfekt stekt. Det aller beste, er at det er du som stekte biffen. Uten at du trenger være en profesjonell kokk, gir vi deg de beste tipsene for kjøkkenet. Her lærer du å steke biffen perfekt, ved hjelp av et ganske enkelt triks – som ikke innebærer at du må sjekke biffens konsistent med hånden eller delen den opp for å se innsiden.

Vi lærer deg å tilberede perfekt medium stekt biff – hver gang!

Du lurer kanskje på hvordan du gjør det?

Det er en svært enkel metode du må utføre, for å gjøre både deg og gjestene dine fornøyde hver gang biff serveres.
Med våre ONYX COOKWARE-stekepanner trenger du ikke ekstra fett, siden stekepannene er utformet for å bruke det naturlige fettet fra biffen ved å beholde varmen i stekepannen.

Du trenger:

  • Din ONYX COOKWARE-stekepanne
  • Grovt salt
  • En god biff i størrelsen du foretrekker
step 1 step 2 step 3

Forvarm stekepannen til varmen den skal ha gjennom hele stekingen. ONYX COOKWARE-stekepanner fungerer med alle komfyrer. Den skal stå på middels høy varme. På ovner med skalaen 1–9, er dette normalt 7. Du kan eksperimentere med varmen på egen hånd og finne den perfekte innstilling for komfyren din.

Mens stekepannen forvarmes, heller du grovt salt på stekepannen. Den må være grov og ikke fint, siden det gir biffen et ekstra løft fra stekepannen som dermed får en perfekt bruning. Legg deretter biffen på den forvarmede stekepannen

step 4 step 5 step 6

Hør her! For nå kommer det virkelige trikset. Når skal du løfte biffen av stekepannen? Når den andre siden også er karamellisert? Når den har fått skorpe? Eller når biffen har en bestemt konsistens? Nei, det eneste du trenger å gjøre er å holde øye med saften eller blodet som kommer opp gjennom biffen. Det er ditt tegn på at biffen skal hvile 5 minutter på en rist. Risten hjelper saften med å komme vekk fra biffen, slik at den ikke svømmer i den på tallerkenen. Du trenger verken stoppeklokke eller gjøre det verste av alt – skjære i biffen før den er ferdig.

Det er det hele! Nå lager du perfekt medium stekt biff hver gang.

Fungerer dette trikset på biffer av alle størrelser? Ja, men jo tykkere biff du har, desto mindre stekt blir den når du følger denne metoden. Det er gjerne slik at de som foretrekker biffen lite stekt, også liker en tykk biff. Denne metoden kan brukes av alle biffelskere, med samme resultat på alle biffene.

Hva venter du på? Skynd deg og lag den perfekte biffen med din ONYX COOKWARE-stekepanne. Hvis du ikke allerede eier en, finner du vårt utvalg av stekepanner her.

Se stekepannene

Skrevet av: Tanja, Onyx Cookware

Produkter brukt i denne artikkelen

Les mer
Les mer