Vi har samlet de vanligste spørsmålene vi mottar om våre stekepanner og gryter. Vi håper at denne FAQ-seksjonen gir deg svarene du søker. Finner du ikke det du leter etter, er du alltid velkommen til å kontakte oss direkte!

For å oppnå det beste resultatet fra din ONYX COOKWARE™ stekepanne eller gryte, bare følg disse tipsene.

1. Start med å rengjøre pannen grundig før du bruker den for første gang.

2. Forvarm pannen i noen minutter på lav eller middels varme før du tilsetter maten. En forvarmet panne bidrar til å sikre de beste non-stick egenskapene. Det er viktig å bruke lav til middels varme, da høy varme kan skade belegget over tid. Våre stekepanner er designet for å absorbere varme mye mer effektivt enn andre stekepanner. Derfor anbefaler vi at du bruker lavere varmeinnstillinger enn du vanligvis ville. Du kan eventuelt bruke litt olje eller smør for steking, bare sørg for å forvarme pannen som beskrevet ovenfor før du tilsetter oljen i pannen.

3. Når du håndterer veldig klebrige matvarer som egg, er det viktig å ha tålmodighet. Å lage det perfekte egget på en ONYX COOKWARE™ stekepanne uten smør eller olje er en kombinasjon av å bruke lave temperaturer og deretter la egget bli ferdig uten å røre det hele tiden. Opplever du at maten ikke løsner fra non-stick belegget, er det ofte et tegn på at du trenger å la det koke litt lenger til det har blitt oppvarmet, kokt eller stekt ordentlig. Deretter vil det løsne fra pannen mye lettere!

4. Rengjør pannen grundig etter bruk. Du kan rengjøre den med varmt vann og mild oppvaskmiddel og en silikonsvamp, rengjøringssvamp eller rengjøringsbørste.

Våre panner er laget av en keramisk non-stick belegg laget av naturlige materialer. Keramiske belegg består hovedsakelig av silica (sand), som danner en type leire som samarbeider med metallet i pannen. Dette er et samarbeid som gir en helt kjemikaliefri non-stick opplevelse. Den keramiske belegningen betyr derfor at produktet er fritt for PFC og PFAS. Det betyr at det ikke inneholder noen former for fluorescerende stoffer eller kjemikalier.

For å bli klokere på disse begrepene, har vi først og fremst listet en betegnelse for de enkelte begrepene:

PFAS: Er en felles betegnelse for en masse fluorescerende stoffer. Det inkluderer både de farlige og ulovlige stoffene, og samtidig de helt vanlige brukte stoffene, som hverken er ulovlige eller ulovlige.

PTFE: Den tekniske betegnelsen for den mest vanlige og mest brukte non-stick belegget i verden, også kjent som TEFLON. PTFE er en del av den bunken av fluorbaserte stoffer som er med i PFAS "familien".

PFOA/PFOS: Disse to farlige stoffene som for mange år siden ble forbudt, er også en del av den store bunken av fluorerte stoffer som er med i PFAS "familien".

Både PFAS og PTFE/TEFLON er av natur fluorbaserte stoffer. Ønsker man helt å unngå bruk av fluorstoffer, bør man naturligvis ikke kjøpe et produkt som inneholder PTFE/TEFLON.

Men, tilbake til spørsmålet; Er det PFAS i vårt belegg?

Når det kommer til våre egne stekepanner, bruker vi et keramisk belegg. Dette keramiske belegget er helt fritt for alle PFAS-stoffer. Det betyr at det ikke er noen fluorstoffer blant våre produkter på noe tidspunkt i produksjonen. Et keramisk belegg lages av sand og leire, og deretter bakes det. Derfor kan det hos TÆNK klassifiseres som "PFC-fri og PFAS-fri".

Det korte svaret er: Nei – Hvis det skjer, så er dette dekket av vår garanti!

Det lange svaret er: Våre produkter er laget av rustfritt stål og aluminium. På denne måten deler våre produkter de samme egenskapene som andre laget av de samme materialene. Dette betyr at de ikke bør settes under kaldt vann umiddelbart etter bruk. Vi anbefaler sterkt at du alltid lar produktet avkjøle først.

Vi har jobbet hardt for å sikre at våre produkter er robuste nok til å håndtere alt de kan utsettes for i et kjøkken. Av den grunn er enhver bøyning, bule eller endring av formen selvfølgelig dekket av vår garanti!

Våre stekepanners navn og mål er oppgitt i centimeter. En 26cm stekepanne er kalt dette fordi den måler 26cm fra øverste indre kant til øverste indre kant. Dette er en standard måte å angi mål på stekepanner, noe som også gjør det enkelt å finne ut hvilket lokk som passer best. Målet på lokket er nemlig angitt med den indre kanten, som passer ned i en kjele eller panne med samme centimetermål.

Hvis du er interessert i å finne ytterligere mål på våre stekepanner, gryter eller et helt tredje produkt, kan du når som helst scrolle ned til bunnen av produktets egen side og finne flere spesifikasjonsmål.

Du kan raskt og enkelt finne denne informasjonen ved å besøke produktsiden for pannen eller gryten du ønsker å vite vekten på. Nederst på siden finner du en illustrasjon som viser både vekt og mål på produktet.

Håndtakene blir ikke varme ved vanlig bruk på komfyren. Merk imidlertid at håndtakene blir varme hvis pannen har vært i ovnen.

Du kan godt sette ditt avtakbare håndtak i oppvaskmaskinen. Vår anbefaling er imidlertid at du vasker ditt avtakbare håndtak med en våt klut hvis det ikke er for skittent.