Oppskrift på hjemmelaget crème brûlée med en gassbrenner fra ONYX Cookware

Er du klar til å bringe litt av Frankrike inn på kjøkkenet ditt? Crème brûlée er en klassisk dessert som kombinerer silkeaktig krem med et perfekt karamellisert lokk. I denne oppskriften vil vi guide deg gjennom hvordan du med få ingredienser og den riktige teknikken kan lage en dessert som alltid er en vinner.

For å sikre et perfekt resultat hver gang, vil vi bruke en Kjøkkenbrenner fra ONYX Cookware. Med dens presise varmestyring og brukervennlighet kan du enkelt oppnå den ideelle karamelliseringen som gjør hver bit av din crème brûlée til ren nytelse. Er du klar? La oss starte med å lage en flott crème brûlée!

Dette trenger du:

Oppskriften er for 4 personer.

Kvaliteten på ingrediensene dine spiller en stor rolle for det endelige resultatet, så her er hva du trenger:

Ingredienser:

 • 4 store ferske eggeplommer
 • 2 dl fløte
 • 50 g fint sukker (+ ekstra for toppen)
 • 1 vaniljestang
 • En klype salt

Utstyr:

Slik lager du crème brûlée:

1. Forvarm ovnen: Start med å forvarme ovnen til 150 grader. Det er viktig at ovnen er varm når du setter inn skålene.

2. Tilbered kremblandingen:
 • Pisk forsiktig eggeplommene med sukker og en klype salt til blandingen blir lys og luftig.
 • Varm opp fløten i en liten kjele sammen med vaniljestangen, som du har skrapt for vaniljefrø. Det skal ikke koke, men bare varmes opp til like under kokepunktet. Fjern deretter vaniljestangen.
 • Tilsett den varme fløten sakte til eggeblandingen mens du pisker kontinuerlig.
3. Bak din krem:
 •    Fordel kremblandingen jevnt i de fire skålene. Plasser dem i et vannbad i en dyp stekeplate. Vannbadet hjelper til med å sikre at kremen bakes jevnt.
 • Stek i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller til kremen er fast, men fortsatt har en lett myk konsistens i midten når du forsiktig rister på platen.
4. Karamelliser sukkeret:
 •    Når crème brûlée er avkjølt, strø et jevnt lag sukker over hver krem.
 • Tenn din ONYX Cookware Kjøkkenbrenner, og juster flammen til en middels innstilling. Hold brenneren ca. 10 cm over sukkeret, og beveg den sakte frem og tilbake, til sukkeret smelter og blir gyldent.
5. Server din crème brûlée:
 •  La sukkeret herde noen minutter før servering. Kontrasten mellom det varme, karamelliserte lokket og den kjølige, kremete bunnen er viktig når du serverer din crème brûlée.

Hvorfor bruke en Kjøkkenbrenner fra ONYX Cookware til din crème brûlée?

Når det kommer til crème brûlée, er det avgjørende elementet uten tvil det sprø, karamelliserte topplokket. Her kan en Kjøkkenbrenner fra ONYX Cookware virkelig gjøre en forskjell. Med den kan du enkelt kontrollere flammen og sikre at sukkeret smelter jevnt uten å brenne. Det er nøkkelen til den perfekte karamelliseringen, som ikke bare ser fantastisk ut, men også tilfører den deilige sprø teksturen vi alle elsker.

Tips for den perfekte crème brûlée

 • Temperaturen er nøkkelen: Vær forsiktig så du ikke overoppheter fløten når du varmer den med vaniljen. Hvis den blir for varm, kan den få eggene til å koagulere når du blander dem sammen. Hold fløten like under kokepunktet for å unngå dette.
 • Perfekt karamellisering: Når du bruker Kjøkkenbrenneren for å karamellisere sukkeret, hold en stabil hånd og unngå å holde flammen for nær sukkeret. En god avstand og en rolig hånd sikrer en jevn karamellisering uten å brenne sukkeret.
 • Serveringstemperatur: Crème brûlée smaker best når den serveres litt kjølig med et varmt og sprøtt lokk. Forbered gjerne desserten et par timer før servering slik at den får tid til å sette seg i kjøleskapet, og flambér rett før servering.

Kom i gang med din crème brûlée med en Kjøkkenbrenner fra ONYX Cookware

Med denne oppskriften i hånden er du nå klar for å prøve deg på denne klassiske franske desserten. Husk at suksess på kjøkkenet ofte kommer med praksis, så ikke bli motløs hvis alt ikke går perfekt den første gangen. Hvis du fortsatt mangler din ONYX Cookware Kjøkkenbrenner for å komme i gang, så finn den her og opplev selv hvorfor crème brûlée er en favorittdessert for mange.

Produkter brukt i denne artikkelen

Les mer