Slik lager du en perfekt majones på under 1 minutt

Hjemmelaget majones smaker bare bedre, og med en stavmikser fra ONYX Cookware kan du raskt forvandle enkle ingredienser til en deilig hjemmelaget majones. Vi garanterer at du med denne oppskriften får et perfekt resultat hver gang.

Dette trenger du:

Utstyr:

Ingredienser:

  • 3 dl nøytral olje (f.eks. raps- eller druekjerneolje)
  • 1 helt egg (helst romtemperert for best resultat)
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts hvitvinseddik / eplecidereddik
  • ½ sitron (saft og finrevet skall)
  • Salt og pepper (etter smak)

Så enkelt er det:

Forbered ingrediensene: Hell 3 dl olje i blenderkoppen, bruk målene på siden av koppen. Knekk egget i oljen og tilsett alle de andre ingrediensene.

Blend ingrediensene: Plasser stavmikseren helt i bunnen av blenderkoppen og start mikseren. Først når majonesen begynner å tykne, begynner du å bevege stavmikseren sakte opp og ned. Dette er avgjørende for å skape en jevn og sammenhengende tekstur.

Juster smaken: Når majonesen har oppnådd ønsket konsistens, smak til med ekstra salt, pepper eller sitronsaft om nødvendig. Majonesen skal være kremet og jevn. Hvis den virker for tykk, kan du tilsette noen dråper vann mens du blander for å løsne konsistensen litt.

Ved å bruke ONYX Cookwares stavmikser og denne oppskriften unngår du det vanlige problemet med at majonesen skiller seg. Den kraftige motoren og presise kontrollen sikrer at du får perfekt majones hver gang.

Vårt forslag til smaksvariasjoner til din majones

Dette er grunnoppskriften på majones, men hvorfor ikke eksperimentere med smaksvariasjoner? Her er noen ideer som kan tilføre en ny vri til din hjemmelagde majones, kun fantasien setter grenser.

TIPS: Den beste smaken oppnås ved å blande f.eks. chili med oljen før du lager majonesen. Du kan selvfølgelig også dele porsjonen og lage ulike smaksvarianter på samme base.

Chilimajones

For en litt sterkere smak, kan du velge å blande en fersk chili med oljen og deretter sile ut restene av chilien før du lager majonesen. Den enkle versjonen er å tilsette en teskje sriracha eller en annen chilisaus til majonesen din. Det tilfører ikke bare farge, men også en krydret dybde som passer godt til burgere og sjømat.

Hvitløksmajones (Aioli)

Tilsett et par fedd presset hvitløk til grunnoppskriften for å lage en deilig aioli. Perfekt som dip til grønnsaksstaver, pommes frites eller som pålegg på en sandwich.

Vår favoritt: Ramsløksmajones

Når det er sesong for fersk ramsløk, ta en god håndfull og bland med oljen til ramsløken er i små biter og oljen er helt grønn. Sil ut restene av ramsløken, og bland majonesen i henhold til oppskriften.

Urtemajones

Bland majonesen med en håndfull friske urter som dill, persille eller basilikum. Denne varianten er utmerket til fiskeretter eller som en frisk dressing til sommersalater, og gir din hjemmelagde potetsalat en ekstra piff.

Trøffelmajones

For en mer luksuriøs variant kan du tilsette litt trøffelolje til majonesen din. Denne umamifylte versjonen er utmerket til både vegetarretter, men også til burger, fersk tartar eller sammen med frites.

Bearnaisemajones

Bearnaise er en kjent og elsket klassiker. For en kald variant, prøv å tilsette rikelig med estragon, gjerne både frisk og tørket, og erstatte hvitvinseddiken med litt bearnaiseessens. Passer veldig godt til sommerens grillretter og er nesten uunnværlig sammen med pommes frites.

Holdbarhet

Ha majonesen i et glass eller en skål/boks med lokk, så kan den holde seg minst en uke i kjøleskapet.

Den beste majonesen starter med en stavmikser fra ONYX COOKWARE

Den beste majonesen starter med en stavmikser fra ONYX COOKWARE

Med ONYX Cookwares stavmikser kan du enkelt lage din egen majones! Det er superenkelt, og du kan også raskt mikse dressinger og dips når du får gjester. Og vet du hva det beste er? Når du er ferdig, kan du bare sette delene i oppvaskmaskinen, uten bryderi. Finn alt til stavmikseren fra ONYX Cookware her.

Produkter brukt i denne artikkelen

Les mer
Les mer
Les mer