Spaghetti carbonara-oppskrift med utstyr fra ONYX Cookware

Velkommen til en ekte smaksopplevelse med spaghetti carbonara, en velsmakende klassiker fra det italienske kjøkken. Denne oppskriften bringer Italia direkte til ditt kjøkken ved å følge de tradisjonelle metodene som har vært brukt i Italia i generasjoner. Ved å bruke enkle, men kvalitetsrike ingredienser og den rette teknikken, kan du skape en rett som alltid er en favoritt. For å sikre et perfekt resultat hver gang, bruker vi ONYX Cookwares gryte og stekepanne, som med sin effektive varmefordeling og kvalitetsmaterialer gjør det enklere å oppnå den autentiske carbonaraen, slik den lages i Italia.

Dette trenger du:

Denne oppskriften er for 4 personer.

For å komme i gang med din autentiske spaghetti carbonara, trenger du følgende:

Ingredienser:

 • 400 gram spaghetti
 • 150 gram pancetta eller guanciale, skåret i små terninger
 • 4 store egg
 • 100 gram ferskrevet Pecorino Romano-ost
 • Ferskmalt svart pepper
 • Salt til pastavannet

Utstyr:

Slik lager du spaghetti carbonara:

 1. Forbered ingrediensene: Start med å klargjøre alle ingrediensene dine. Dette vil gjøre tilberedningen mer flytende og rask
 2. Stek pancetta: Varm opp stekepannen din på medium varme og tilsett pancetta. Stek den til den er sprø og gyllen. Dette frigjør fettet, som er essensielt for smaken i din carbonara
 3. Kok pastaen: Fyll gryten din med vann, tilsett en god håndfull salt, og kok opp. Tilsett spaghetti og kok etter instruksjonene på pakken, til de er al dente.
 4. Lag carbonara-sausen: Mens pastaen koker, pisk sammen eggene i en bolle med revet Pecorino Romano og rikelig med ferskmalt svart pepper. Når pastaen er kokt, ta vare på litt av kokevannet, og hell av resten.
 5. Kombiner alt: Tilsett den varme pastaen direkte i stekepannen med pancetta. Slå av varmen, og hell eggeblandingen over pastaen mens du rører konstant. Vær forsiktig her – du vil unngå at varmen fra pannen koagulerer eggene. Bruk litt av pastavannet til å justere sausens konsistens slik at den blir glatt.

Tips for å mestre carbonara

Den største utfordringen med carbonara er å unngå at eggene blir til eggerøre. Hemmeligheten ligger i raskt å blande den varme pastaen med eggeblandingen og bruke varmen fra pastaen til å lage en kremet saus uten å koke eggene. Start alltid med å slå av varmen når du tilsetter eggeblandingen – pastaens restvarme er mer enn nok.

Kom i gang med din spaghetti carbonara med ONYX Cookware

Med disse trinnene og litt øvelse kan du enkelt mestre kunsten å lage en autentisk spaghetti carbonara hjemme. Med ONYX Cookwares holdbare og effektive utstyr er du godt på vei til å oppnå perfekte resultater hver gang. Prøv selv og oppdag hvorfor denne enkle italienske retten fortsatt er en favoritt over hele verden!

Produkter brukt i denne artikkelen

Les mer
Les mer