10 ting du ikke visste at du kunne lage med en airfryer

Har du en airfryer? Da er du heldig! Hvis ikke, bør du vurdere å kjøpe en airfryer fra ONYX CookwareTM. Med en airfryer kan du lage mange forskjellige retter. I dette blogginnlegget får du 10 ideer til hva du kan lage med din airfryer. En airfryer er en fantastisk maskin som gjør det mulig å steke og bake mat uten å bruke olje eller fett. Dette betyr at maten blir mindre fet og derfor sunnere for deg å spise.

Hva kan en airfryer gjøre?

En airfryer er en kjøkkenmaskin som bruker luft fremfor olje til å steke og bake mat. Airfryeren kan brukes til å lage alt fra sprø kylling, pommes frites og snacks til bakte poteter og grønnsaker.

Maten du kan lage med en airfryer

Vi har satt sammen 10 retter som du kan lage med airfryeren.

Cookies i en airfryer

Kjeks

Sprø kjeks med myke sjokoladebiter inni er noe av det deiligste for alle som liker søtt. Med en airfryer fra ONYX Cookware legger du ganske enkelt kjeksdeigen i airfryeren, og lar den stå 7–8 minutter ved 170°.

Muffin i en airfryer

Muffins

Deilige myke muffins er en sikker vinner hos barna. Etter å ha tilberedt muffinsene kan du og barna dekorere toppen med glasur og strøssel, slik at de kan sette sitt personlige preg på de velduftende muffinsene. Med en airfryer kan du lage muffins på 15–20 minutter ved 160°.

Tortillachips i en airfryer

Tortillachips

Sprø deilige tortillachips passer perfekt til en runde guacamole og salsa, men de færreste vet hvor enkelt det er å lage sine egne tortillachips. Bare skjær en tortilla i trekanter, tilsett litt olje og legg dem i airfryeren i 6 minutter ved 160°.

Brokkoli i en airfryer

Brokkoli

Brokkoli inneholder mange gode vitaminer og er sunt, men det er ikke mye fristende med kokt brokkoli. Du bør heller kutte opp litt brokkoli og koke den i en airfryer. På den måten blir brokkolibitene sprø på utsiden, men forblir myke på innsiden. De trenger bare 6 minutter ved 200°.

Ristet brød i en airfryer

Ristet brød

Ristet brød er enkelt å lage i en airfryer. Brødet blir gyllent og perfekt ristet hver gang, slik at det får et sprøtt ytre og et mykt indre. Alt du trenger å gjøre er å legge brødet på en rist ved 200° i 3–6 minutter.

Kanelsnurrer i en airfryer

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer må være noen av de mest populære bakevarene i Norden. Nesten alle liker kanelsnurrer, med de mange lagene med deig blandet med kanel. Fordelen med å lage kanelsnurrer i en airfryer, er at kanelsnurrene blir perfekt stekt på alle sider. Det er bare å sette airfryeren på 180° i 15 minutter, og så har du deilige kanelsnurrer. Husk glasuren!

Egg i en airfryer

Egg

Liker du bløtkokte eller hardkokte egg? Suppler frokosten med deilige egg tilberedt i en frityrkoker. Sett airfryeren på 135° og sett inn eggene. Det beste er at eggene dine blir ferdige før vannet i kjelen rekker å koke.

Maiskolbe i en airfryer

Maiskolbe

Om sommeren er vi så heldige at vi kan nyte deilige maiskolber på grillen. Hvis du elsker maiskolber, bør du prøve å tilberede dem i en airfryer. Alt du trenger å gjøre er å spraye maisen med litt olje, og deretter drysse salt over dem. Så setter du airfryeren på 190° og gir dem 15 minutter. Du vil ikke angre på denne tilberedningsmetoden.

Pølsehorn i en airfryer

Pølsehorn

Pølsehorn er populære blant alle aldre. Det er en enkel matbit, et enkelt måltid og kan spises med bare fingrene. Pølsehorn tilberedes best i en airfryer, og de er klare før ovnen din har varmet opp. Sett airfryeren på 160° og gi pølsehornene 10–12 minutter.

Bacon i en airfryer

Bacon

Sprøstekt saftig bacon passer til frokost, lunsj og middag. Du kan benytte bacon i mange forskjellige retter. Men tilberedning av bacon er alltid fettet, og før du vet ordet av det, er hele komfyren dekket av fett. Tilberedning av bacon i en airfryer er den reneste måten å tilberede bacon på. Sett airfryeren på 180° og la baconet være i ca. 6 minutter.

Hvorfor har airfryeren blitt så populær?

Airfryeren har blitt populær fordi den gjør det mulig å lage sunnere mat. Airfryeren bruker mindre olje eller fett for å steke og bake maten, noe som gjør at maten inneholder mindre fettstoffer. Airfryeren er også raskere enn en vanlig ovn, noe som gjør den ideell for travle familier eller folk som ikke har mye tid til å lage mat.

Så hvis du vurderer å skaffe deg en airfryer, er det lurt å sjekke ut noen av de mange oppskriftene og guidene som er tilgjengelig på nettet. Det er mange spennende retter du kan lage med airfryeren.

Last ned 10 oppskrifter for airfryeren

Vi har laget et jukseark som du kan laste ned gratis. Klikk på lenken nedenfor, og få tilgang til ti ting du kan gjøre med en airfryer.

Last ned PDF