Vi har samlet de vanligste spørsmålene vi mottar angående våre kjøkkenkniver. Vi håper at denne FAQ-seksjonen gir deg svarene du søker. Finner du ikke det du leter etter, er du alltid velkommen til å kontakte oss direkte!

Våre ONYX COOKWARE™ kniver tåler fint en oppvaskmaskin og blir langt fra sløve av det!

Belegg kan over tid slites ned eller falme, men dette skjer ikke med vår legering, som vi kaller det i stedet for belegg. Årsaken til dette er at det er bundet til stålet på et atomisk nivå.

Titanlegeringen gir en ekstra hard og slitesterk overflate. Du trenger derfor ikke bekymre deg for å sette dem i oppvaskmaskinen. Det eneste du skal være oppmerksom på er at knivene ikke bør stå opp mot løse gjenstander, da det kan skade kniven under vask. Vi anbefaler at du polerer kniven etter vask for å beholde den flotte overflaten.

Knivsliperen fungerer best på våre ONYX COOKWARE™ kniver, som har en hardhet på HRC 64. Kniven skal holdes rett når den slipes i knivsliperen. Kniven slipes hvis det oppstår uregelmessigheter i bladet, og/eller hvis du trenger en ren og skarp kant på bladet igjen.

Det er viktig å rengjøre kniven før sliping – plasser knivsliperen på en flat overflate og før kniven rolig og jevnt gjennom knivsliperen. Det er viktig å understreke at kniven ikke skal trykkes eller mases ned når du fører kniven gjennom slipperen. Knivsliperen gjør jobben for deg – du trenger bare å sørge for å legge kniven i åpningen og trekke den gjennom.

En ONYX COOKWARE™ kniv skal slipes med en vinkel på 13° på hver side eller en vinkel på 26° når begge sider slipes samtidig.

Rockwell-skalaen er en internasjonal og anerkjent skala som definerer hardheten på stålet i en kjøkkenkniv. Man bruker dette for å gi kjøkkenkniver en karakter som definerer hvor hardt stålet er på kniven.

Når du velger kjøkkenkniver, er HRC (hardhet) et av de viktigste punktene, da dette definerer både kvaliteten på stålet samt knivens overordnede evne til å forbli skarp. Kjøkkenkniver med en høyere HRC betyr at knivene er skarpe og mer funksjonelle over lengre tid. En høy HRC gir en lengre levetid samt kniver med utmerket kvalitet.