Tilbake til manualer

Velkommen til vår FAQ - også kjent som Ofte Stilte Spørsmål. Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene som vi vanligvis mottar. Vi håper dette kan hjelpe deg raskt med å besvare dine spørsmål! :)

Det er flere ting du kan gjøre for å sikre at du får det beste non-stick resultatet med vårt non-stick-belegg.


Innkokning. Varm opp en teskje olje og la den avkjøles på pannen. Tørk det av og rengjør det etterpå. Dette kan hjelpe pannen med å modne raskere og oppnå et bedre non-stick-belegg. Bruk lav varme. Vår stekepanne er designet for å absorbere varme mye mer effektivt enn andre stekepanner, så det er tilrådelig å bruke lavere varmeinnstillinger enn du normalt ville gjort.

Tålmodighet. Når du håndterer veldig klebrige matvarer, som egg, er tålmodighet nøkkelen. Å lage den perfekte eggerøren på en ONYX COOKWARE™ stekepanne uten smør eller olje handler rett og slett om å bruke lave temperaturer og deretter la egget sitte og ferdigkoke uten å flytte det konstant rundt. Hvis du finner ut at ting ikke slipper fra non-stick-overflaten, betyr det vanligvis at du må la det sitte til det har blitt oppvarmet/kokt/stekt, etterfulgt av at det vil løsne fra pannen mye lettere!

Vi har to typer non-stick-belegg: vårt keramiske og vårt originale.


Vårt keramiske non-stick-belegg er laget av naturlige materialer. Keramiske belegg består primært av silika (sand), som danner en type leire som samvirker med metallet i pannen. Det er et organisk samarbeid som gir en helt kjemikalie-fri non-stick-opplevelse. Det keramiske belegget sørger for at produktet er helt fritt for PFC og PFAS. Dette betyr at det ikke inneholder noen fluorescerende stoffer eller kjemikalier.

Vårt originale non-stick-belegg er laget av materialet PTFE, vanligvis kjent som Teflon. PTFE er en av de mest brukte non-stick-belegg i verden og kommer i ulike kvaliteter og priser. Vi bruker en høykvalitets japansk PTFE som gir maksimal holdbarhet. En vanlig feil er å forveksle PTFE/Teflon med PFOA, PFOS eller andre skadelige kjemikalier i PFAS-familien. PFOAS, PFOA og PFOS er forbudte stoffer som ikke brukes i vårt kjøkkenutstyr.

Først, la oss klargjøre disse forkortelsene:

PFAS: Et samlebegrep for en rekke fluorerte stoffer. Det inkluderer både farlige og ulovlige stoffer, samt vanlig brukte stoffer som verken er ulovlige eller farlige.

PTFE: Den tekniske betegnelsen for det mest brukte non-stick-belegget i verden, også kjent som Teflon. PTFE er en del av gruppen fluorerte stoffer som tilhører PFAS-familien.

PFOA/PFOS: De to farlige stoffene som ble forbudt for mange år siden, er også en del av den større gruppen stoffer i PFAS-familien.

PFAS-stoffer er ikke i seg selv ulovlige eller giftige å bruke. Dette gjelder også for PTFE/Teflon, som finnes i nesten alle produkter med non-stick-overflater.

Men både PFAS og PTFE/Teflon er i utgangspunktet fluorerte stoffer. Hvis du ønsker å unngå bruken av fluorerte stoffer fullstendig, bør du naturligvis ikke kjøpe et produkt med PTFE/Teflon.


Men tilbake til spørsmålet: Er det PFAS i vårt belegg?

Når det gjelder våre egne stekepanner, har vi to typer belegg:

En er et keramisk belegg, som er helt fritt for alle PFAS-stoffer. Med andre ord er det ingen fluorerte stoffer involvert på noen trinn i produksjonen. Et keramisk belegg er i hovedsak laget av sand/leire som er bakt. Det er derfor hva TÆNK ville klassifisere som "PFC-fritt og PFAS-fritt".

Det andre er vårt originale belegg, som er et PTFE/Teflon-belegg og derfor inneholder PFAS av sin natur.

Det er viktig for oss å understreke at PTFE/Teflon-belegget på våre originale stekepanner ikke er giftig eller lekker fluor inn i maten din. Alle våre produkter, inkludert belegget på stekepannene våre, oppfyller strenge kvalitetskrav og er testet i henhold til alle gjeldende matvaresikkerhetsstandarder.

Den korte svaret er: Nei - hvis det skjer, dekkes det av garantien vår!

Den lange svaret er: Våre produkter er laget av rustfritt stål og aluminium. Derfor deler produktene våre de samme egenskapene som andre laget av de samme materialene, noe som betyr at de ikke bør utsettes for kaldt vann umiddelbart etter bruk. Vi anbefaler sterkt alltid å la dem kjøle seg ned først.

Imidlertid har vi jobbet hardt for å sikre at produktene våre er robuste nok til å tåle alt de kan møte på et kjøkken, og derfor dekkes eventuell forvridning, bulk eller andre endringer i formen fullt ut av garantien vår!

Våre stekepanner er navngitt og målt i centimeter. En 26 cm stekepanne kalles slik fordi den måler 26 cm fra den øverste indre kanten til den øverste indre kanten. Dette er en standard måte å indikere målingene for en stekepanne, og gjør det enkelt å finne ut hvilket lokk som passer, siden lokkmålingen er indikert av den indre kanten som passer inn i en kjele eller stekepanne med samme centimetermåling.

For å finne flere målinger for stekepannen, kjelen eller et annet produkt, kan du se på bunnen av produktets egen side.

Afhængig af din madlavningsstil og dine forventninger til dine stegepandes egenskaber, er der forskelle i, hvilken model der passer bedst til dig. Derfor har vi specificeret forskellene mellem de to belægninger, du kan vælge imellem, nedenfor.


Forskelle mellem panderne:

De Originale pander har følgende vigtige egenskaber/forskelle:

Belægningen består af et PTFE-lag, som er et mere fleksibelt lag og giver panden en højere holdbarhed.

På grund af den højere holdbarhed kan du bruge ståluld på denne pande.


De Keramiske pander har følgende vigtige egenskaber/forskelle:

På grund af det keramiske lag er den non-stick-effekt bedre end på de originale PTFE-pander.

Men selvom non-stick-effekten er bedre, er holdbarheden lavere. Det betyder, at ståluld IKKE KAN bruges på keramiske pander.


Fælles styrker for begge typer belægning:

Du kan bruge kedelige metalredskaber i begge typer stegepander, og begge stegepander kan bruges på alle slags komfurer. Begge modeller kan tåle rengøring med sæbe og sur mad, som er i hver sin ende af pH-skalaen.

Du kan putte din aftagelige håndtag i opvaskemaskinen, men vi foreslår at vaske det med en fugtig klud, hvis det ikke er for snavset.

Du kan nemt finde denne information ved at besøge produktets side for panden eller gryden, du gerne vil vide vægten af. Der er en illustration i bunden af siden, der viser vægten og dimensionerne på produktet.