Oppskrift på gourmetpølser
Ingredienser
- 3 dl vann
- 1 dl melk
- 50 g gjær
- 0,5 dl olivenolje
- 1 egg
- 200 g grahamsmel (ekstra grovt hvete helkornmel)
- 1 ts salt
- 0,5 ts knust kardemomme
- 1 ss sukker
- 450 g hvetemel
- 1 egg, til pensling
- 1 ts sesamfrø
- Fyll til pølser
- 12 Wienerpølser
- Ketchup
- Mustard
- Kimchi Kraut
- Kraut med rødkål
- Frisk timian
- 2 løk, til fritert løk
- Salt
- Pepper
- Smør
Instruksjoner
- Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett melk, olje og egg. Bland grahamsmel, salt, kardemomme og sukker, og rør det inn i gjærblandingen. Rør inn hvetemel og elt til deigen er smidig.
- La deigen heve i en bolle i 40 minutter. Form 12 avlange pølsebrød. Bruk litt olje på bordplaten og hendene heller enn mel til elting, slik at brødene ikke blir tørre.
- La pølsebrødene heve seg på et bakebrett med bakepapir i 30 minutter, pensle med piskede egg og dryss til slutt over sesamfrø. Stek brødene i en forvarmet ovn på 175 grader i 15–18 minutter.
- Skrell løkene og del dem i to. Skjær dem deretter i tynne skiver. Smelt smøret i en panne over god varme og tilsett løken. Rør mens de surrer. Tilsett så sukker og litt vann og stek løken myk. Dette tar omtrent 10 minutter.
- Krydre med salt og pepper, og server umiddelbart fra pannen.
- Stek pølsene i pannen. Når de er ferdig, tar du dem ut av pannen og legger dem i det varme, nybakte brødet.
- Legg deretter i fyllet til pølsene. Husk stekt løk, ketchup, sennep og din favoritt-kraut.
- God appetitt!
Skrevet av: Onyx Cookware