Inspirasjon - Gourmetpølser med Kattinge Kraut

Oppskrift på gourmetpølser

Ingredienser

  • 3 dl vann
  • 1 dl melk
  • 50 g gjær
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 egg
  • 200 g grahamsmel (ekstra grovt hvete helkornmel)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts knust kardemomme
  • 1 ss sukker
  • 450 g hvetemel
  • 1 egg, til pensling
  • 1 ts sesamfrø
  • Fyll til pølser
  • 12 Wienerpølser
  • Ketchup
  • Mustard
  • Kimchi Kraut
  • Kraut med rødkål
  • Frisk timian
  • 2 løk, til fritert løk
  • Salt
  • Pepper
  • Smør

Instruksjoner

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett melk, olje og egg. Bland grahamsmel, salt, kardemomme og sukker, og rør det inn i gjærblandingen. Rør inn hvetemel og elt til deigen er smidig.
  2. La deigen heve i en bolle i 40 minutter. Form 12 avlange pølsebrød. Bruk litt olje på bordplaten og hendene heller enn mel til elting, slik at brødene ikke blir tørre.
  3. La pølsebrødene heve seg på et bakebrett med bakepapir i 30 minutter, pensle med piskede egg og dryss til slutt over sesamfrø. Stek brødene i en forvarmet ovn på 175 grader i 15–18 minutter.
  4. Skrell løkene og del dem i to. Skjær dem deretter i tynne skiver. Smelt smøret i en panne over god varme og tilsett løken. Rør mens de surrer. Tilsett så sukker og litt vann og stek løken myk. Dette tar omtrent 10 minutter.
  5. Krydre med salt og pepper, og server umiddelbart fra pannen.
  6. Stek pølsene i pannen. Når de er ferdig, tar du dem ut av pannen og legger dem i det varme, nybakte brødet.
  7. Legg deretter i fyllet til pølsene. Husk stekt løk, ketchup, sennep og din favoritt-kraut.
  8. God appetitt!

Skrevet av: Onyx Cookware