Inspirasjon - Salat med grillet geitost

Salat med grillet geitost

Ingredienser

  • 300 g rødkål
  • 100 g rødbete-kraut fra Kattinge Kraut
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 eple
  • 2 rødløk
  • 100 g fiken (fersk eller tørket)
  • Fersk timian
  • 120 g ferske bær (i videoen er det bjørnebær, men alle bær fungerer)
Vinaigrette
  • 1 ts sennep
  • 1 ts honning
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ss epleeddik
Grillet geitost
  • 180 g god geitost i rull
  • 10 valnøttkjerner
  • Litt honning
Litt honning
  • Et deilig brød – helst ristet

Slik gjør du det

  1. Start med å sette ovnen på 190 C (varmluft).
  2. Skjær geitosten i skikkelige biter og legg dem i ovnen i ca 10. minutter. Eller til de er fine og gyldne. I mellomtiden skjærer du rødkålen og blander den med rødbete-kraut i en bolle.
  3. Rist hasselnøttene i stekepannen over høy varme, til skinnet begynner å smuldre. Sett dem til side for avkjøling. Skinnet er lettere å fjerne når hasselnøttene er avkjølt.
  4. Visp sammen vinaigretten.
  5. Fiken, rødløk og epler kuttes i riktig størrelse og blandes i salaten med vinaigrette, hasselnøtter, fersk timian og ferske bær.
  6. Dekorer geitosten med valnøttene og drypp over litt honning. Server geitosten med salat og et par skiver godt brød.
  7. Pynt retten med fersk timian.

Skrevet av: Onyx Cookware