Salat med grillet geitost
Ingredienser
- 300 g rødkål
- 100 g rødbete-kraut fra Kattinge Kraut
- 50 g hasselnøtter
- 1 eple
- 2 rødløk
- 100 g fiken (fersk eller tørket)
- Fersk timian
- 120 g ferske bær (i videoen er det bjørnebær, men alle bær fungerer)
Vinaigrette
- 1 ts sennep
- 1 ts honning
- 3 ss olivenolje
- 0,5 ss epleeddik
Grillet geitost
- 180 g god geitost i rull
- 10 valnøttkjerner
- Litt honning
Litt honning
- Et deilig brød – helst ristet
Slik gjør du det
- Start med å sette ovnen på 190 C (varmluft).
- Skjær geitosten i skikkelige biter og legg dem i ovnen i ca 10. minutter. Eller til de er fine og gyldne. I mellomtiden skjærer du rødkålen og blander den med rødbete-kraut i en bolle.
- Rist hasselnøttene i stekepannen over høy varme, til skinnet begynner å smuldre. Sett dem til side for avkjøling. Skinnet er lettere å fjerne når hasselnøttene er avkjølt.
- Visp sammen vinaigretten.
- Fiken, rødløk og epler kuttes i riktig størrelse og blandes i salaten med vinaigrette, hasselnøtter, fersk timian og ferske bær.
- Dekorer geitosten med valnøttene og drypp over litt honning. Server geitosten med salat og et par skiver godt brød.
- Pynt retten med fersk timian.
Skrevet av: Onyx Cookware